Älgparker i Småland

älgparker i småland

I Småland finns det djupa skogar, sjö- och kustlandskap, karga mossar och man kan lätt säga att det är ett landskap med naturen i centrum. Det är även ett av de sjörikaste landskap i Sverige där man även har tillgång till kusten via den stora kustremsan mot Östersjön. Hit kan du komma för att njuta av den friska luften och utforska de olika sorters natur som Småland kan erbjuda. Den småländska naturen är även ett turistmål för många med tillgång till mängder med aktiviteter ute i det fria. Resan blir ett jordnära besök av yttersta spänning.

I de småländska skogarna rör sig även skogens konung, älgen. I Småland finns det cirka 30 000 älgar, detta gör Småland till ett av de älg rikaste områden i Sverige.

På grund av detta rikliga antal älgar i Småland finns det även många älgparker här. I dessa parker får man möjligheten att uppleva ett mäktigt möte med Europas största landlevande djur, skogens konung i dess naturliga småländska miljö. Älgarna rör sig fritt inom parkerna på stora ytor och lever ett relativt naturligt liv.

När du besöker älgparkerna i Småland har du i princip älggaranti då det är väldigt sällan personer lämnar parken utan att ha skådat en älg. Men parkerna erbjuder även chansen att få mata och röra de fantastiska djuren. Besök en av alla älgparker i Småland och få ett minne du sent kommer att glömma